Treat | Live@Oefenbunker Landgraaf | 01.11.2018

Geplaatst op
DSC_3930

Op 1 november stonden de mannen van de Zweedse band TREAT na een meer dan succesvol optreden verleden jaar, voor de tweede keer op de planken van de Landgraafse Oefenbunker.

De support acts die vandaag de eer hadden om het aanwezige publiek alvast warm te stomen voor de hoofdact, waren Jessica Wolff en Dark Sky. Wat mij vooral opviel was dat deze bands ruim de tijd kregen om hun kunsten te vertonen van de mannen van TREAT.

De hoofdact (opgericht in 1981) mag dan wel al wat jaren meedraaien, maar de heren zijn zeker niet uitgeblust. Vanaf het moment dat de mannen het podium bestegen was duidelijk dat er een avond vol met goed gespeelde melodieuze Hard Rock zou langskomen. Die mede dankzij de stampende ritmesectie van Jamie Borger, Drums en Pontus Egberg, Bass echt waanzinnig strak werd neergezet. Wat een drive hebben deze mannen!!!
Zanger Robert Ernlund mag dan wel al wat op leeftijd zijn, maar zijn zang is meer dan aangenaam om te horen en het gitaargeweld van Anders Wikström is zeker niks op aan te merken.

Deze tourstart van TREAT was zeker geen straf om bij te zijn en ja de mensen die er niet waren hebben wat gemist.

Setlist:

Skies of Mongolia
Nonstop Madness
Best of Enemies
Ready for the Taking
Inferno
Ghost of Graceland
Riptide
We own the Night
Papertiger
Party all Over
Rose of Jericho
Roar
Get you on the Run
Conspiracy

Encore:
Progenitors
Build the Love
World of Promises